Nyomkereső

A Békéscsabai KIE-ben 1992 óta működő kreatív gyermekfoglalkozások formája, melyet svájci KIE-s önkéntesek tanítottak nekünk. 2016 októbertől pedig az Evangélikus Egyházközséggel közösen szervezzük a programokat. Kisiskolás kortól várunk gyerekeket, akik érdekesen töltenének havonta egy szombat délelőttöt. Hiszen Isten érdekes…

De mit is tesz egy Nyomkereső?

A Nyomkereső keres. Isten nyomait.

Isten nyomait keressük a világban, egymásban, magunkban. Dinamikusan keressük, merthogy a keresés aktív dolog. Előfordul hát, hogy hernyóként kell mászni, betekerve egy sátorlapba. Vagy láthatatlan, de létező útvonalat megtalálni. Részeg szemüveggel célba dobni. Kockacukortornyot építeni. Házat építeni és aztán cunamit modellezni. Útra kelni, sátrat verni, csomózni, a helyes  nyomot megtalálni, meghallani a másik hangját a zűrzavarban, vagy bekötött szemmel követni azt. Sok teendő van ezeken a foglalkozásokon.

És megtalálhatók Isten nyomai ezen a módon? Reméljük, hisz minden foglalkozásunk alapja a Biblia, amit Isten éppen nyomravezetőként adott, hogy megtalálhassuk Őt. Ezek a tevékenységek Istenből mutatnak meg valamit, kézzel foghatóvá teszik a bibliai történeteket, példázatokat, tanításokat.

http://www.kie.hu/bekescsaba/nyomkereso